Selecteer een pagina

Gootsteen Ontstoppen

Rioolinspecties met behulp van een riool camera beperken zich niet alleen tot het vaststellen van de ontstoppingsmethode bij een rioolverstopping.

Neem contact op

(085) 0030180

24/7 rioolservice

Riool ontstoppen 24/7 bij Rioolontstoppen Nederland

Email

info@rioolontstoppen-nederland.nl

wc ontstoppen

Wc ontstoppen

Gootsteen ontstoppen

Gootsteen ontstoppen

Riool ontstoppen

Riool ontstoppen

ontstoppingsdienst

Camera inspectie

rioolspecialist

Rioolspecialist

Doucheput ontstoppen

Doucheput ontstoppen

Hoe pak ik het probleem met de verstopte gootsteen aan?

Als er problemen met een gootsteen zijn ontstaan, dan is de verstopping niet zomaar ontstaan. Daarom is het noodzakelijk om te achterhalen wat de oorzaak van het probleem van de verstopte gootsteen is. Veel mensen raken in paniek als de afvoer verstopt is geraakt en weten vaak ook niet wat ze moeten doen om de gootsteen ontstoppen. Eén ding is zeker, het probleem dat de afvoer verstopt, moet worden opgelost en zeker niet groter worden.

Wat zijn de belangrijkste oorzaken van een verstopping in de keuken?

Vaak kom je erachter dat er een verstopping in de keuken is, doordat het water niet wegloopt of je ruikt een vreemde geur in de keuken. De meeste oorzaken dat er een verstopping in de keuken is, komt door de onachtzaamheid van de gebruiker van de gootsteen en dus de afvoer zelf. Zo wassen we rustig de kruimels in de gootsteen in de afvoer weg en vinden dat ook normaal voor de pitjes en andere etensresten. Onbewust weten we natuurlijk wel, dat de afvoer verstopt kan raken. Dit komt dan doordat de resten zich aan de wanden van de afvoer kunnen hechten. Dat doen overigens ook de zeepresten die in de afvoer worden weggespoeld.

Zeep in de afvoer

We denken vaak dat zeep zorgt dat de afvoer ook schoon blijft, maar in werkelijkheid kan de kleverige substantie zich ook aan de wanden vastnestelen. Dit geldt ook bij het afgieten van spekjes of bakvet en braadvet dat door de gootsteen wordt weggespoeld. Gebeurd dit met kliekjes van het eten, dan is het risico van dichtslibbing van de afvoer snel geboren.

 

Loshangende hoofdharen zijn een gevaar voor de gootsteen

Afwassende personen hebben vaak geen erg dat ook de loshangende hoofdharen een gevaar zijn voor de afvoer en kunnen bijdragen tot verstopping van de afvoer. Vervolgens is er deskundige hulp van een ontstoppingsdienst nodig om de keuken afvoer te ontstoppen.

 

Manieren om de gootsteen te ontstoppen

Als je de mogelijke oorzaken van de verstopping weet, dan is voor de keuken afvoer ontstoppen er altijd een oplossing. Belangrijk is daarom altijd om de oorzaak te weten van een verstopping en vast te stellen wat de belangrijkste reden waren die de verstopping hebben veroorzaakt. Dan is dus het ontstoppen de volgende actie.

 

Het ontstoppen

Het ontstoppen kun je zelf proberen met een plopper. Een plopper is een goed hulpmiddel als je zelf de gootsteen ontstoppen wil. De ervaring leert echter dat dan de verstopping tijdelijk is opgelost en later weer terug kan komen. Daarom is het beter een specialist van de ontstoppingsdienst te raadplegen om de gootsteen te ontstoppen.

 

De zwanenhals

Alvorens de specialist van de ontstoppingsdienst te bellen, kun je ook de zwanenhals losdraaien. De zwanenhals zit meestal in het keukenkastje en is de ronding in de afvoer. Voor je aan de zwanenhals begint te draaien, moet je eerst een emmer of afwasteiltje er onderzetten. Dan pas draai je de ring van de zwanenhals los en loopt het water uit de gootsteen in het afwasteiltje of emmer. Daarna peuter je het vuil uit de beide delen van de buis. Als het ergste vuil uit de buis is, spoel je de buis met water in de douche schoon. Daarna kun je de zwanenhals weer op de aansluiting draaien. Vergeet niet om de anti-lekringen weer goed in de ringen te plaatsen. Mocht het niet lukken bel dan de specialist om de gootsteen te ontstoppen.

 

De ontstoppingsmethodes uit de oude doos.

Een andere manier om verstoppingen te verhelpen is het gebruik van biologische ontstoppingsmiddelen. Veel beproefd is een handje soda en vervolgens een kopje water en giet daarna een beetje azijn in de afvoer, gevolgd door een liter kokend water. Veel mensen gieten een fles cola in de afvoer en als de cola uit gebruist is, wordt er een liter kokendheet water in de afvoer gegoten.

 

De allerbeste ontstoppingsmethode

De allerbeste ontstoppingsmethode is nog steeds het bellen van een specialist. Geen rommel, geen gezeur en een oplossing die altijd werkt. Daarnaast geeft de specialist gratis tips om de verstopping in de toekomst te voorkomen. Bel daarom nu de expert van Rioolontstoppen Nederland om een afspraak te maken.

Toilet ontstoppen

Toilet ontstoppen

Wc verstopt

Doucheput ontstoppen

Afvoer ontstoppen

Doucheput ontstoppen

Gootsteen ontstoppen

Gootsteen ontstoppen

Wastafel ontstoppen

dentist 06

Maak een afspraak